Vaude

Vaude

След като Albrecht von Dewitz поставя основите на семейната компания VAUDE през 1974 година, тя бързо се налага на европейския, а по-късно и на световния пазар, с изключително качествените и функционални продукти,  които са насочени предимно към активните и спортуващи хора, най-вече привържениците на колоезденето във всяка една негова форма, както и любителите на леките и средно тежки планински терени.

Определението, което получава VAUDE, че е  природосъобразна компания никак не е клише. От компанията се отнасят с изключителна сериозност в това си начинание във всички аспекти от производството на велоаксесоари, такива за планина, както и на раници. Компанията е с лиценз иекологичен сертификат в съответствие с EMAS ( Eco Management and Audit Scheme) и ISO 14001, развивайкиекосъобразно производство от 2001 година насам, като работи стриктно с контролниястандарт за съответствие с околната среда bluesign®, под чийто контрол е целия производствен процес на материалите, от които се изработват раниците, дрехите и аксесоарите, за любителите на вело спортовете и леките планински преходи, а малкият стикер GreenShapeвърху вашия продуктви гарантира екосъобразния му произход.Признание относноекологичната насоченостна продуктовата си гама, от VAUDEполучават ред награди, за социална и екологична ангажираност, за икономическата ефективност на бранда, както и за устойчивото развитие на марката. За в бъдеще от компанията планират и пълна съвместимост с екологичните норми на цялата продуктова гама, която произвеждат. Наред с еко продуктите, от VAUDE успешно разработват и високотехнологичната мембрана Ceplex Pro с минимум 20000mm воден стълб и способност за дишане, която е и 100% PTEE-free (не е използвана форма на флуорополимер - тефлон).

Цел номер едно на компанията е да бъде най-устойчивата и иновативна марка на пазара, сакцент към съвременното мислене и поглед отправен в бъдещето.VAUDE, предоставя на своите клиенти широка гама от природосъобразни продукти с безкомпромисно качество, които са способни да задоволят изискванията и най-взискателния потребител.