SR Suntour

SR Suntour

SR SUNTOUR е компания, която се занимава с производството на висококачествени амортисьорни вилки за планински и трекинг велосипеди, както и на компоненти за цялата трансмисия на велосипеда. От 1997 година, компанията притежава ISO сертификат 9001,като още същата година стартира производството на магнезиеви вилки за велосипеди, които във времето  се утвърждават и закономерно се превръщат в най-продаваната серия на SUNTOUR,под името Epixon. Поглеждайки в 25 годишната история на компанията, може лесно да се забележи голямото израстване на SR SUNTOUR като устойчив бранд на пазара. Компанията е преминала от производството на компоненти за велосипед с една скорост, до съвременните такива с интегрирана скоростна кутия, от основната твърда вилка, до най-високия клас амортисьорна такава с електрически контролирано външно заключване.

С развитието на велосипедните технологии, специфичните изисквания на потребителите за поддръжка и качеството на амортисьорните вилки и частите по трансмисията на велосипеда нарастват, като най-трудно постижимо, но с което SR SUNTOUR изпреварват конкурентните компании, е бързата и лесна поддръжка, ремонт, монтаж и демонтаж на амортисьорните вилки, посредством капсуловане на шок системата.Друга водеща роля на SR SUNTOUR при производството на амортисьорни вилки е инжекционното формоване (леене на сплави под налягане)на алуминиеви и магнезиеви сплави.Интересна и креативна иновация е системата V-BOXX, която интегрира в началото на трансмисията на велосипеда,заменяйки курбелите, капсулована предавателна кутия с 9 скорости.

Като компания работеща в екологичния сектор, от SR SUNTOUR отлично разбират нарастващия проблем с глобалното затопляне и екологичното замърсяване и след получаването на ISO 14001 сертификат, активно се включва в екосъобразното производство на местно и световно ниво.

Пълната отдаденост към подобряване процесът на колоездене, както и производството на достъпни и иновативни продукти за клиентите на компанията е основното вдъхновение на инженерите от SR SUNTOUR. Иновативните идеи и нестандартното мисленегарантират на любителите на велосипедите, бъдещо развитие и неспирни опити да им бъде предложено най-доброто съвременно инженерно решение за техните велосипеди.