Selle SMP

Selle SMP

Компанията за производство на седла за велосипеди Selle SMP еоснована след края на Втората Световна Война, период който е определян, като златните години на колоезденето в Италия. Причината за това е, че преди да бъде моторизирана, почти цялата страна по това време използва велосипеда като основно средство за придвижване.

Към днешна дата, Selle SMP, заема близо 25% от дяла на производство на седалки за велосипеди в Италия, а останалите 75%, от компанията успяват да се наложат на чуждестранния пазар. И това не е случайно. За успехите и дългогодишната устойчивост на компанията допринасят серия от иновации и проучвания в областта на леенето на технологична пластмаса под налягане, както и използването на машини за впръскване на полиуретанова пяна ( PU ) за седлата за велосипеди, което е изключително сложен процес, изискващ не само сериозни инвестиции, но и професионализъм и отдаденост в работата. Сериозен акцент в този процес заема грижата за околната среда, работата в съответствие с действащото законодателство в тази област,както и взимането на строги мерки за спазването на всички екологични норми при производството на седлата за велосипеди. Продуктова гама на Selle SMP е тествана и е в съответствие с националните и международни стандарти, относно изискванията за безопасност при велосипедите и прилежащите към тях компоненти, следователно и седлата.

В следствие на редица проучвани, от компанията решават да разделят седлото на пет целеви зони за постигане на най-добър резултат при производството му. Зоните са както следва:

Централен канал, който не позволява травмирането на меките мускули в седалищната област, които затварят кухината на малкия таз.

Върхът на седалката или „Eagle Beak“, проектиран да се адаптира към колоездача дори при екстремно ниска позиция на кормилото на велосипеда.

Задна част, „RearDepression“, предпазва опашната кост от натъртвания и кръвонасядания.

Седалищна част, разработена в зависимост от анатомичната особеност на колоездача в различни форми, с два независими седалищни сектора.

Дължина на шейната на седлото. Тя предлага най-широката корекция при настройката на позицията на седлото, за достигане на максимален комфорт при всеки велосипедист.

Спазвайки тази концепция от Selle SMP, успешно изработват седла в дисциплини от Триатлон, през професионалното колоездене, до чисто любителски седла за туризъм.