Schwalbe

Schwalbe

Компанията на братята Eugen и Willy Bohlе, основана 1922 година и отначало дейността е свързана с производството на резервни части за велосипеди с насоченост предимно към азиатския пазар. Марката Schwalbe се появява по-късно, през 1973 година, когато Ralf Bohle взима решение компанията да започне да се специализира в изработването на гуми за велосипеди. Името на компанията идва от немската дума за лястовица и символизира бързото и грациозно движение, пораждащо чувство за свобода и лекота от движението. Точно това усещане ви дават гумите с марка Schwalbe, когато се качите и тръгнете с вашия велосипед.

Кога една гума е най-добра в класа си и какво трябва да ви дава по време на движение - това са въпроси, на които от Schwalbe споделят, че не те, а потребителите трябва да отговорят. Ето защо от компанията внимателно слушат и дискутират със най-запалените велосипедисти качествата на гумите, с цел да се изработи възможно най-добрата гума за всеки тип колоездене, но основната цел, колкото и идеалистична да е тя е създаването на перфектната гума за велосипед, която няма нужда от подобрение. Под перфектна от Schwalbe имат предвид гума, която обединява следните качества: най-високо ниво на защита от спукване, да издържа възможно най-много километри пробег, максимално добро сцепление при всеки терен, възможно най-доброто поведение на пътя, минимално тегло. Идеалната гума, разбира се, все още е илюзия, но това не означава, че от Schwalbe не правят опити да бъде изработена.

Въпреки всичко от Schwalbe успяват да се доближат до перфектната гума за велосипед, нейното име е Маратон и тази гума към момента е припозната за най-добрата гума не само на Schwalbe, но и сред останалите конкурентни марки на пазара. Свидетелство за това е производството на серията още от 1986 година, като в продължение на няколко години немският вело авантюрист Wolfgang Reicheправи околосветско пътешествие и тества инженерните постижения при серията гуми Маратон. При всяка негова точка за почивка, го чакат нов чифт гуми Маратон с подобрения, а на свий ред той изпраща своите впечатления от вече употребените гуми във всевъзможни условия. Ето защо спокойно можем да кажем, че закупувайки гуми с марка Schwalbe, вие не просто купувате гуми, а се докосвате до цялата инженерна иновативност, капчица гениалност и дългогодишна история на една постоянно развиваща се компания.