Bell

Bell

Компанията за производство на шлемове и каски Bell е създадена 1954 година от hot rod състезателят Roy Richter и от тогава не спира да вдъхновява и да подкрепя всяко поколение авантюристи, които дръзват да прекрачат всяка една екстремна граница отвъд въображението си. Компанията постепенно израства през годините в производството на все по-качествени шлемове и каски, въз основа на опитa им в автомобилните състезания, мото и вело културата. Под мотото, че компанията не произвежда „просто“ шлемове и каски, а създава възможности, на всеки любител на екстремните изживявания, а и не само, е предоставенамаксимална безопасност, комфорт и спокойствие във всяко ново предизвикателство без значение от неговия характер.

RoyRichter прекарва живота си в преминаването на всяка възможна екстремна граница, като неговия неограничен дух, вдъхновява и се превръща във водеща насока в развитието на компанията Bell повече от 60 години. През тези години почти всяка иновация и напредък в производството на шлемове и каски, минават под патронажа на Bell. Ръка за ръка с най-добрите състезатели в световен мащаб, от Bell продължават да се развиват всеки ден и да тласкат света на вело и мото спортовете, към демонстриране на най-доброто, на което са способни състезателите.

Шлемовете и каските на Bell, са едни от най-предпочитаните продукти за защита на главата в световен мащаб, не само заради иновативната система MIPS за допълнителна протекция на черепа и мозъка от увреждания при силен удар, но и поради уникалния дизайн, който предлагат на своите потребители. От компанията работят с едни от най-изявените художници сред които имена като ChrisWood, собственик студио AirTrix и Jimbo Phillips, който заедно с баща му са в топ листите, когато стане въпрос за оригинални и нестандартни идеи.

От Bell, фокусират вниманието си към всички основни групи велосипедисти, от любителите на шосейните велосипеди, до Downhill състезателите. Качество, сигурност и комфорт, това може да очаквате, когато спрете избора си на шлемовете и каски с марка Bell. Без значение дали става въпрос за авто състезания, мотоциклетизъм или колоездене, Bell е синоним на увереност и атрактивност в екстремните спортове на колела.