Sram

Sram

От февруари 2020 г. фирма Веломания ЕООД стана официален представител на SRAM за България. Веломания ЕООД е най-новият член в семейството на SRAM и е базирана в София.

Веломания ЕООД ще обслужва нуждата на пазара за продукти SRAM и ще подпомага всички дилъри на марката в страната от гл.т. наличности, навременни доставки, техническо и гаранционно обслужване. Бизнес целите на компанията са да допринася за постоянен ръст на пазара за велосипеди в полза на всички участници в него – от производителя до крайния клиент.

SRAM LLC е частен производител на велосипедни компоненти със седалище в Чикаго, Илинойс, Съединените щати, основан през 1987 г. SRAM е съкращение, съдържащо имената на неговите основатели, S cott, R ay и S am , (където Рей е средно име на първия изпълнителен директор на компанията - Стан Дей). Компанията е известна с производството на велосипедни компоненти, включително някои вътрешно разработени, като Grip Shift, EAGLE (1x12), DoubleTap, специализирани 1x11 планински и шосейни скоростни движвания и SRAM Red eTap.
Компанията се разраства органично и чрез придобивания, за да се превърне в марка за велосипедни компоненти от висок клас, продавайки се под марките SRAM, Avid, RockShox, Truvativ, Quarq и Zipp. Компонентите им се произвеждат предимно вътрешно, във фабрики, разположени в Португалия, Тайван, Китай и САЩ, и се разпространяват и продават като Оригинално оборудване на производителя (OEM) и следпродажбени компоненти на пазарите в световен мащаб.

Уебсайт: www.sram.com