Каква е разликата между конструкциите гуми на Schwalbe?

10.08.2020

Признавам веднага и без бой, че заглавието е малко подвеждащо, защото повечето технологии, за които ще стане дума в следващите редове, са добре познати и до момента на почитателите на германската марка Schwalbe. Това, което се случва за 2021 г. е, че производителят е групирал продуктите си според конструкцията в пет различни типа, обединени в името си от думата Super. Иначе казано, за потребителите те би трябвало да станат по-лесно различими, но на практика в повечето отношения са просто доразвитие (т.е. еволюирали варианти) на досегашните конструкции.

Имената са съответно Super Downhill, Super Gravity, Super Trail, Super Ground и Super Race. В тази табличка можете да видите как се съотнасят досегашните технологии на Schwalbe с новите имена:

А ето и още една таблица, която показва с какви типове конструкция ще се предлага всеки от актуалните модели гуми на германския производител:

Макар че за много от вас тези две таблици, наред с познанията за използваните от Schwalbe технологии, ще са напълно достатъчни да се ориентирате в картинката, ще изброя набързо характеристиките на петте типа конструкции:

Пълните спецификации на различните конструкции на гумите на Schwalbe може да прочетете в оригиналната статия, публикувана в mtb-bg.com.

Back to all news