Защо да караме с регулируемо колче (dropper post)?

11.09.2018

Какви са предимствата от регулирането на височината на седлото в движение?

Ако се вгледате в някои байкове, предназначени за трикове, или в класически bmx велосипеди, едно от първите неща, които правят впечатление, е ниската височина на седлото. Това дава възможност на карача да става от седлото си, да стъпва здраво на педалите и да измества тежестта си назад.

При планинското колоездене имате нужда от определена височина на седлото, за да въртите педалите по-ефективно, особено при дълги разстояния. От друга страна, ниската височината на седлото ще ви даде изключително предимство при технични трасета или спускания – ще запазите центъра си на тежестта нисък и ще се предпазите от излитане над кормилото.

Затова регулирането на височината на седлото спрямо трасето, което карате, винаги е добра идея. Колчето с променлива височина, регулиращa се с команда от кормилото, по-известно като dropper post, ви осигурява най-доброто от двата свята!

Регулируемото колче KS Dropzone R може да се монтира на всеки стандартен планински велосипед. Неговата височина се регулира в движение с удобна команда от кормилото, без нужда да спирате и да използвате quick release или инструменти. Можете да скъсите височината при при спукане или изпълнение на трикове/ скокове, както и да я удължите при изкачване.

За карачи, които никога не са карали с ниско седло, ползите от регулируемото колче може би не са очевидни. Ако попадате в тази категория, окуражаваме ви да свалите седлото и да покарате по пътеките, които обикновено ви затрудняват. Ще откриете, че имате много по-голям контрол над велосипеда и ще придобиете увереност. А уверяваме ви, ако един ден започнете да карате с регулируемо колче, ще го използвате през цялото време!

Назад към всички новини