Велорали Черни връх 2019! ОТВОРЕНА РЕГИСТРАЦИЯ!

27.08.2019

Спортен клуб DRAG за 16-та поредна година oрганизира Велорали DRAG Черни връх.

РЕГИСТРИРАЙ СЕ ТУК: https://drace.bg/bg/event/151

Това е състезание по планинско колоездене в дисциплина крос-кънтри/ ендуро. Състезателите ще бъдат изправени пред предизвикателството да изминат маршрут от 38 км с положителна денивелация 1600 метра.

Състезанието се счита за високо технично трасе в тази дисциплина, предвид многото екстремни участъци с естествени препятствия като корени, камъни, кал, гъста трева, рекички и стръмни баири. Състезателите са подложени на сериозно физическо натоварване, преминавайки с велосипеди през планинския терен. Трудно и зрелищно е спускането под Черни връх.  

За по-малките или неопитни състезатели е предвиден съкратен вариант на голямото трасе. Ако не се чувствате подготвени за предизвикателството да изкачите и спуснете Черни връх, то имате възможност да изберете малкия маршрут. Той е наполовина по-кратък от оригиналното трасе, като включва традиционното изкачване от Боянско ханче до хижа Момина скала и спускане през ‘Копитото’. Неговата дължина е 16км и е подходящ за начинаещите състезатели, които искат да се включат в предизвикателството. Вижте трасето ТУК!

Имаме добра новина и за любителите на Еnduro-то! За всички, които не си падат по 'катереното' - освен в генералното класиране, ще имате възможност да участвате и в отделно класиране за спускане. Ще има и подиум за "НАЙ-бързите СПУСКАЧИ", но имайте предвид, че трябва да влезете във всички контролни времена и при изкачването.

Състезанието ще се провежда съгласно правилника на международната велосипедна организация за планинско колоездене. Застраховането е задължително.

Състезанието е 7-и кръг от Българските ХСM серии, провеждащи се под егидата на Българска Колоездачна Лига - BG XCO & XCM Series

Очаквайте допълнително информация за записването.

Facebook събитие.

Назад към всички новини