Велорали Черни връх 2019 – подкрепителни пунктове и контролни времена

27.09.2019

Важна информация за участниците във Велорали DRAG Черни връх 2019.

До старта на 16-то издание на Велорали DRAG Черни връх 2019 остава само ден.

Станалото емблематично състезание по планинско колоездене гарантира страхотно преживяване за всеки, но 38-километровото трасе, което вклюва изкачване с 1600 метра положителна денивелация и  екстремнo спускане през участъци с множество естествени препятствия подлага на истинско изпитание волята и физическата форма на участниците.

За  да оцелеем на Велорали Черни връх трябва да обърнем сериозно внимание на храненето, хидратирането и екипировката си по време на дългото каране.

Ето защо изключително важна информация за участниците във Велоралито е разположението на подкрепителните пунктове на DRAG, където могат да бъдат намерени  нужните за всеки състезател храна и напитки.  Всеки може да се подкрепи с банани, фурми, вафли, енергийни барчета/гелове, вода, изотонични напитки и чай на върха.

Нашите приятели от Isostar заявяват силна позиция в подкрепа на спорта и активния начин на живот като осигуряват термобидони с разтворена напитка и енергийни гелове. Изотоничните напитки на  Isostar съдържат полезни електролити и витамини, подпомагащи организма по време на физически натоварвания.

 За последните 35 години, Isostar  се превърна от пионер в спортното хранене до европейския лидер, признат за своя хранителен опит.. С лозунг: "Когато тялото се чувства добре, получавате представянето, което трябва ..."От самото си създаване тя защитава философията на "чистото" спортно хранене.Чисти продукти без допинг.

Благодарим и на партньорите ни от Банкя, които ще предоставят така необходимата на всички участници вода на подкрепителните пунктове.  За да опазим Природен парк Витоша чист, няма да използваме пластмасови чашки и малки (500 мл) бутилки вода. Всеки състезател трябва да си носи собствено шише, чаша или бидонче.

 

Разположение на подкрепителни пунктове и контролни времена:

Подкрепителен пункт Старт/ Финал – Първият подкрепителен пункт на трасето е разположен на Старт/ Финала на състезанието на Боянското ханче. Тук може да си напълните бидона/ шишето с изотонична напитка от термобидона на Isostar, както и да се подкрепите след края на състезанието.

Контролно време за финиширане: 17:00 часа

Подкрепителен пункт Момина скала: - Ключов за състезанието подкрепителен пункт, където се разделят голямото трасе (XCМдо Черни връх) и малкото трасе (XC до местносттa Момина скала). Тук може да се подкрепите с храна след изкачването до Момина скала, както и да напълните бидоните си с вода или изотонична напитка. На подкрепителния пункт ще има и енергийни гелове, осигурени от Isostar. 

Контролно време при качване: 11:45 часа

Подкрепителен пункт Платото – на този пункт състезателите ще могат да се подкрепят преди решителната атака на Черни връх и сериозната положителна денивелация преди върха.

Контролно време при качване: 13:30 часа

Подкрепителен пункт Черни Връх – важен подкрепителен пункт преди екстремното спускане от 2290 м надморска височина. Този пункт е важен за любителите на Еnduro карането, тъй като те ще имат възможност да участват освен в генералното класиране и в отделно класиране за спускане. Ще има отделен подиум за "НАЙ-бързите СПУСКАЧИ" и ако желаете да се борите за него е важно да се подкрепите след тежкото изкачване и непосредствено преди спускането.

Контролно време: 14:30 часа

 

ЕКИПИРОВКАТА?

Проверете прогнозата за времето и се облечете добре. Имайте предвид, че температурите падат с около 1 градус на всеки 100 метра положителна денивелация. Това значи, че ако на старта температурата е 15 градуса, то на Черни връх може да падне под 0 градуса!

Вземете дрехи за студено и мокро време – пъхнете компактна лека ветровка в раницата си, вземете резервна тениска, за да се преоблечете след карането. Сложете си удобни ръкавици и изберете комфортни дрехи, не обличайте памучни материи – изберете тениска (jersey) от дишаща материя и панталони с памперс – педелирайки цял ден, задните ви части ще се схванат и протрият.

Стартовите номера

Участниците във Велорали Черни връх могат да получат стартовите си номера и днес в магазин DragZone на бул. България №59, бл. 7А или утре непосредствено преди старта!

Пожелаваме успех на всички участници!

Назад към всички новини