Велорали Черни връх 2018 – подкрепителни пунктове и контролни времена

26.09.2018

Важна информация за участниците във Велорали Черни връх 2018.

До старта на 15-то издание на Велорали Черни връх 2018 остават броени дни. Станалото емблематично състезание по планинско колоездене гарантира страхотно преживяване за всеки, но 38-километровото трасе, което вклюва изкачване с 1600 метра положителна денивелация и  екстремнo спускане през участъци с множество естествени препятствия подлага на истинско изпитание волята и физическата форма на участниците.

За  да оцелеем на Велорали Черни връх трябва да обърнем сериозно внимание на храненето, хидратирането и екипировката си по време на дългото каране.

Ето защо изключително важна информация за  участниците във Велоралито е разположението на подкрепителните пунктове на DRAG, където могат да бъдат намерени  нужните за всеки състезател храна и напитки.  Всеки може да се подкрепи с банани, фурми, вафли, енергийни барчета/гелове, плодови сокове, чай, вода, изотонични напитки.

Нашите приятели от  harmonica organic foods заявяват силна позиция в подкрепа на спорта и активния начин на живот като осигуряват от уникалните си продукти на подкрепителните ни пунктове.

Други наши партньори – Isostar за пореден път ще се погрижат за състезателите като осигурят термобидони с разтворена напитка и енергийни гелове. Изотоничните напитки на  Isostar съдържат полезни електролити и витамини, подпомагащи организма по време на физически натоварвания.

Благодарим и на партньорите ни от Банкя, които ще предоставят така необходимата на всички участници вода на подкрепителните пунктове.  За да опазим Природен парк Витоша чист, няма да използваме пластмасови чашки и малки (500 мл) бутилки вода. Всеки състезател трябва да си носи собствено шише, чаша или бидонче.

 

Разположение на подкрепителни пунктове и контролни времена:

Подкрепителен пункт Старт/ Финал – Първият подкрепителен пункт на трасето е разположен на Старт/ Финала на състезанието на Боянското ханче. Тук може да си напълните бидона/ шишето с изотонична напитка от термобидона на Isostar, както и да се подкрепите след края на състезанието.

Контролно време за финиширане: 17:00 часа

Подкрепителен пункт Момина скала: - Ключов за състезанието подкрепителен пункт, където се разделят голямото трасе (XCМдо Черни връх) и малкото трасе (XC до местносттa Момина скала). Тук може да се подкрепите с храна след изкачването до Момина скала, както и да напълните бидоните си с вода или изотонична напитка. На подкрепителния пункт ще има и енергийни гелове, осигурени от Isostar. Маршрутът на голямото трасе преминава за втори път през пункта на Момина скала след спускането от Черни връх, така че състезателите, които желаят, могат отново да се подкрепят там.

Контролно време при изкачване: 11:45 часа

Контролно време при спускане: 16:30 часа

Подкрепителен пункт Платото – на този пункт състезателите ще могат да се подкрепят преди решителната атака на Черни връх и сериозната положителна денивелация преди върха.

Подкрепителен пункт Черни Връх – важен подкрепителен пункт преди екстремното спускане от 2290 м надморска височина. Този пункт е важен за любителите на Еnduro карането, тъй като за първи път тази година те ще имат възможност да участват освен в генералното класиране и в отделно класиране за спускане. Точно така - ще има отделен подиум за "НАЙ-бързите СПУСКАЧИ" и ако желаете да се борите за него е важно да се подкрепите след тежкото изкачване и непосредствено преди спускането.

Контролно време: 14:30 часа

 

ЕКИПИРОВКАТА?

Проверете прогнозата за времето и се облечете добре. Имайте предвид, че температурите падат с около 1 градус на всеки 100 метра положителна денивелация. Това значи, че ако на старта температурата е 15 градуса, то на Черни връх може да падне под 0 градуса!

Вземете дрехи за студено и мокро време – пъхнете компактна лека ветровка в раницата си, вземете резервна тениска, за да се преоблечете след карането. Сложете си удобни ръкавици и изберете комфортни дрехи, не обличайте памучни материи – изберете тениска (jersey) от дишаща материя и панталони с памперс – педелирайки цял ден, задните ви части ще се схванат и протрият.

Стартовите номера

Участниците във Велорали Черни връх могат да получат стартовите си номера от днес до петък включително в магазин DragZone на бул. България №59, бл. 7А

Назад към всички новини