Тест на течността за безкамерни гуми на Weldtite

12.07.2022

Както може би сте прочели, от пролетта пробвам няколко модела гуми на марката CST, които са ми предоставени за тестване от Drag Zone. Заедно с тях получих и две опаковки течност за безкамерни гуми на Weldtite, за която по принцип изобщо не мислех да пиша статия, защото за повечето такива течности, които съм пробвал, не виждам какво толкова бих могъл да напиша, освен че си вършат или не работата, в което пък може да е намесена дори и доза късмет. Оказа се обаче, че за „бозата“ на Weldtite мога да споделя малко повече, отколкото за някои други…

Да започнем с опаковката. Течността идва в бутилки с обем 240 мл. Това количество, в зависимост от размера на гумите, може да стигне за две или за три гуми. В моя случай за 29-цолови гуми препоръчителната доза е 120 мл на гума – признавам, че не я спазих напълно, т.е. пробвах да сложа по-малко, но впоследствие установих, че е по-добре да спазвам предписанията на производителя. Така че с една опаковка, която струва 22.90 лв., може да направите и двете гуми на байка си и евентуално ще ви остане по малко за допълване. Скалата с милилитри, нанесена върху бутилката, помага лесно да отмерите необходимото количество. Weldtite Tubeless Sealant се предлага и в по-големи бутилки (1 литър, 49.90 лв.), както и в туби с обем 5 литра (за сервизи).

Пълният текст и всички впечатления на Любомир Ботушатов при теста на течността за безкамерни гуми на Weldtite можете да прочетете в статията, публикувана в mtb-bg.com.

Назад към всички новини