Педали Crankbrothers Stamp 7 - тест от MTB-BG

17.10.2022

Текст и снимки: Любомир Ботушаров

Още през пролетта Drag Zone ми предоставиха за тестване един чифт платформени педали Stamp 7, които вече имат зад гърба си по-активната част от сезона за каране, така че е време да ви разкажа малко повече за тях.

Ще започна с една от най-важните особености на този продукт – размера. Педалите са компонент, при който обикновено няма размери, но още с лансирането на модела Stamp преди години Crankbrothers представиха концепцията за два различни размера на платформата, което според тях осигурява по-адекватна площ за малки или големи ходила. Според техните препоръки хората, носещи обувки до 42 номер, следва да изберат по-малките педали (small, с размери 100х100 мм), а пък тези с 44 номер или по-голям са категорично за размер large (114х111 мм). Номер 43 се явява граничен и би могъл да се ползва и с двата варианта педали. Всъщност няма пречка всеки потребител да прецени сам и да избере по-голямата или по-малка платформа според приоритетите си.

Аз нося обувки №42, така че заложих на малкия размер. Направих го не толкова заради препоръката на производителя, колкото и от интерес как ще ми паснат такива по-малки като площ педали. От друга страна, Stamp Small не се различават като размер твърде много от предишните педали, с които карах, т.е. не се хвърлих в експеримента съвсем на сляпо. Изобщо, по отношение на оразмеряването бих казал, че двата варианта на Stamp се „движат“ не много далеч от средния/единствен размер на повечето други производители.

Пълният текст на ревюто на педалите Crankbrothers Stamp 7 можете да прочетете в статията, публикувана в mtb-bg.com.

Назад към всички новини