CST Patrol 2.4 - изпробвано от MTB-BG

20.07.2022

Текст и снимки: Любомир Ботушаров

Вторият модел на CST, който бе взет „на въоръжение“ за байка ми, се казва Patrol и също е с широчина 2.4, но с не толкова агресивна шарка като Rock Hawk. Всъщност нека си го кажа директно – Patrol прилича в голяма степен на ХС гума, но все пак конструкцията с допълнителна защита на каркаса и големият балон позволяват да класифицирам тази разновидност на модела като подходяща за АМ/ендуро велосипеди.

За начало, нека припомня набързо основните ѝ характеристики:
Размер: 29х2.4 / 61-622
Тегло: 942 грама
Цена: 59.90 лв.
Не успях да намеря категорични данни, но сигурното е, че гумата е със сгъваем борд, със защита срещу спукване EPS и е подходяща за безкамерна употреба. Каркасът вероятно е 60 tpi, а протекторът и тук би трябвало да е двукомпонентен.

Всичко, което написах в статията за модела Rock Hawk по отношение на оскъдните подробности от страна на производителя за използваните от него материали и технологии, важи и тук. Думичката „Nylon“ върху стените на гумата сигурно означава, че този полимерен материал е използван в каучуковата смес и/или каркаса – вероятно за да осигури повече здравина и издръжливост. Каучуковите смеси на протектора не са най-меките на пазара и вероятно са от порядъка на 60а или 62а за страничните грайфери и 70а за централните, но това е само предположение от моя страна. Що се отнася до защитата EPS, вероятно става дума за допълнителен слой от някакъв устойчив на пробиви и разкъсвания материал, както е при конструкцията EXO на Maxxis.

Пълният текст и впечатленията на Любомир Ботушаров от теста на Patrol можете да прочетете в статията, публикувана в mtb-bg.com.

Назад към всички новини