Новият Drag Ion вече е в магазини DragZone!

14.10.2022

Дългоочакваното второ поколение на електрическия hardtail ION вече е в магазини DragZone и онлайн на dragzone.bg!

Моделът идва с изцяло нов дизайн в три окомплектовки, налични в магазините на DragZone - ION 7.1, ION 5.1 и ION 3.1. Всичките версии са т.нар. mullet - 29" колело отпред и 27.5" колело отзад. Мullet концепцията е доста подходяща за жанра "hardtail e-bike" заради по-късия чейнстей, който го прави по-пъргав при спускане и дава възможността за монтаж на доста по-широка гума отзад, която да понесе неравностите по пътя. Резултатът е велосипед, способен да се справи с най-трудните изкачвания и геометрия, която ще ви накара да се чувствате комфортно дори при най-техничните спускания по пътеката.

ION 7.1 идва с мощният 250W електрически мотор Shimano STEPS EP8, разположен в областта на средното движение, който работи интуитивно, за да осигури необходимата помощ в зависимост от терена. Без усилие бързо може да преодолеете и най-стръмното изкачване. В зависимост от режима литиево-йонната батерия осигурява до 100 км каране с едно зареждане. Четирибуталните спирачки Shimano BR-MT520 осигуряват достатъчна спирачна мощност. Комфортът отпред е поверен на вилката Rockshox Yari RC MXL STEALTH BOOST ™ DEBONAIR със 140mm ход, която спомага за изглаждане на неравностите, лека е, но и същевременно корава, за да бъде прецизно управлението, а за подобаващата возия се грижат гумите Schwalbe Nobby Nic (предна 29"x2.35 и задна 27.5"х2.6").

По-скромният ION 5.1 е оборудван със също толкова мощният Shimano STEPS E7000, който е малко по-тежък и с по-малък въртящ момент. Моторът е с нисък профил с издръжлив защитен капак и е проектиран да се справя с трудностите при офроуд каране, докато преминавате през корени и камъни. Тази версия разполага с вилка със 140мм ход RockShox 35 GOLD RL MXL STEALTH BOOST ™ DEBONAIR с ново 35 мм шаси за допълнителна твърдост и прецизност на управлението.

Най-достъпната версия от семейството на ION 3.1 продължава да носи характеристиките на истинския електрически велосипед с мотор Shimano STEPS E7000. Тук вилката е Zeron 35 Boost със 140мм ход. Отпред ION 3.1 е оборудван с гума Vee Tire Crown Gem 29x2.3", докато отзад е с Vee Tire Bulldozer 27.5x2.5".

Сподели новината

Назад към всички новини