Маска, предпазваща от вредния смог в града

03.12.2018

Чисти дробове, чисти умове.

Мръсният въздух в големите градове не е проблем, който се усеща само в София.

Замърсяването става очевидно най-вече по време на температурни инверсии в студените месеци, а социалните медии се наводняват със снимки, показващи непрогледната мъгла от прах, която закрива улиците. Нивата на фините прахови частици често са 2-3 пъти над допустимата норма! 

Големите градове имат различни инициативи за справянето с мръсния въздух. 
Ние от Drag Zone също Ви представяме един много полезен аксесоар:

МАСКИТЕ ПРЕДПАЗВАЩИ ОТ МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ: Respro®

Висококачествена маска за лице, която предпазва от мръсния въздух и фините прахови частици в града. Дишането става през висококачествен неопрен с активен въглен. Маската за дишане филтрира и емисиите от изгорели газове на автомобилите. Пластмасовите отвори в маската са за издишване на въздуха. Маската е особено подходяща за спортуване, каране на велосипед, както и за ежедневна употреба в града. Удобно пасва на лицето и създава комфорт при носене, като има и висока защита.

Освен, че пази дробовете Ви от вредните газове и частици, скорошни изследвания показват, че ползването на такъв тип маска по време на тренировка също се отразява благоприятно на функциите на белите дробове. Може би ви е направило впечатление, че много професионални атлетите ползват такива маски по време на тренировките си. В DragZone  ще намерите различни по дизайн и размер, но близки по функция маски. Нашите консултанти ще ви помогнат да изберете правилната маска за вашето лице.

Назад към всички новини