Красива на велосипед

27.07.2017

Снимка: Creme

Ако сте от тези жени, които си представят карането на велосипед по красив начин, имаме добра новина: това вече е възможно и в България! Ако мечтаете да карате колело с кошница отпред, пълна с цветя, а полата или роклята Ви чаровно да се вее и да имате прекрасно колело, напомнящо очарователни ретро модели от миналото, в колекцията на DragZone имаме прекрасни предложения точно за Вас.

Освен велосипеда да е красив и стилен обаче е нужно да се кара безпосно. Затова, сме Ви подготвили няколко съвета:

1. Изберете си удобно и красиво колело

Велосипедът, който си избирате трябва да ви е удобен да го карате, да го бутате, да го качвате по стъпалата, да слизате от тротоара и да заобикаляте дупките. Колело не се избира само на външен вид, въпреки че велосипедите на Creme cycle са форма на изкуство, в знак на почит към любовта, към материалите, детайлите и изработката.

Creme cycle са производител на велосипеди от Европа, с фокус върху града и велосипедите с единични скорости. Използват класически рамки, скосени дамски модели, кожени седалки и ръкохватки и имат специално внимание към всеки модел. Те произвеждат стилни и красиви колела за ползване в градски условия. Външният им вид ни кара да мечтаем за слънчеви разходки из улиците на Париж или Флоренция. 

Други модели красиви велосипеди са велосипедите на Drag - Drag Oldtimer и Drag Catwalk.

Drag Oldtimer връща времето назад. Велосипедът е разработен в хармония на дизайн и функционалност, за да пътувате през градските улици със стил.

Drag Catwalk e тих и изящен като котешка походка, Catwalk е създаден с една основна идея – комфорт. Изправената стойка ще ви помогне да видите света около вас, а с неповторимия дизайн няма да останете незабелязани на улицата.

 

 2. Бъдете красиви на колелото

Клин, потник или тениска и удобни обувки – това е най-удобната екипировка за каране на велосипед. Разбира се, може да карате и с рокля или пола. Не е препоръчително роклята да е дълга, защото се появява проблемът със заплитането във веригата. Можете да карате и с дънки или панталони, но е хубаво да не са широки, за да не се заплитат отново във веригата или в друга част от колелото.

Ако трябва да сте силно гримирани на работа, избягвайте колелото. Да карате колело силно гримирани е повече от неуместно, само хидратиращ крем и балсам за устни са съвсем достстъчни.

Не забравяйте за слъчевите очила и за дамската чанта. Ако пък имате повече багаж може да изберете красива чанта за велосипеда си. Компанията Basil предлагат модерни чанти, изработени от водонепромокаем полиестер и Hook-On система за закачане на велосипеда.

 3Поддържайте колелото си но, не си „разваляйте маникюра”

Има основни принципи за поддръжката на колелото, които не винаги са сързани със сервиз.

И така, да започнем с почистването на колелото - едно досадно задължение, без което не може. Идеалният вариант е да измиете  колелото си в двора на къщата, ако не живеет в къща става и с гъба и специални препарати за миене. След като почистите компонентите на движението трябва да ги подсушите и скоро след това да ги смажете с подходящите за всеки компонент смазки.Поддръжката на колело изисква усилия, за почистваснето на колелото можете да се погрижите и сами, не казваме че е трудно да си напомпате гумата например, но няма нужда да си чупите ноктите и можете да се доверите на специалисти. Във всички магазини на DragZone ще намерите механици, които не само разбират от работата си, но са и любезни и приятелски настроени. Там може да сервизирате колелото си -да прегледате гумите и спирачките си, да прегледат скоростите или веригата на велосипеда Ви.

 4. Спазвайте правилата за движение

 Снимка: Pinterest

Скъпи дами преди да се качите на велосипедите е хубаво да се запознаете с правилата за движение и някой основни правила при каране, ако още не ги знаете:

 • Движете се по велоалеите.
 • Ако няма такива, се движете в най-дясната страна на уличното платно.
 • Когато пресичате задължително трябва да слезете и да бутате велосипеда.
 • Когато завивате, трябва да укажете посоката предварително с вдигната встрани ръка. 
 • Велосипедистите са част от уличното движение и трябва да се движат според правилника за движение на автомобилите, затова трябва да се съобразявате със светофарите и маркировката за автомобили.
 • Всеки велосипед трябва да е оборудван със светлотразители на каплите и педалите (в повечето случаи са поставени фабрично), както и да имате преден фар.
 • По закон е забранено движението на велосипеди в пешеходни зони
 • Носете велосипедна каска
 • Ако карате с приятел, двата велосипеда трябва да се движат един зад друг, а не успоредно. 
 • Ако изправарватенаправете го от ляво. 
 • За избягване на натоварените булеварди може да ползвате метрото, но трябва да се съобразите с условията на „Метрополитен“ - Можете да возите велосипеда си в метрото след 21 часа в делнични дни и целодневно в почивни или празнични дни, след като му купите билет.
 • Уважавайте другите участници в движението – коли и пешеходци.

А сега гасете компютъра, сложете си удобни обувки и приятно каране!

Назад към всички новини