Как да карате велосипед в дъжда?

25.10.2017

Сезонът на дъждовете вече е тук и за някои не е приятно за каране на велосипед, но с правилния комплект, отношение и умения можете да се наслаждавате на колоезденето. Ние всички бихме предпочели да караме в топло и сухо време, но понякога това не е опция. Не позволявайте на лошото време да ви спре.

1. Няма такова нещо като лошо време

С добро водоустойчиво яке, каска и ръкавици ще се чувствате по-спокойни на пътя или в планината. Ако вали дъжд дълго време, но Вие разполагате с най-подходящия комплект, няма да Ви е студено и мокро. Водонепромoкаемите облекла от Endura са идеални за лошо време.

Водонепромокаемо мъжко яке Endura Gridlock II

Водонепромокаемо дамско яке Endura Pakajak

2. Колко е опасна водата?

Не карайте през локви или вода. Няма да можете да видите колко дълбоко е. Избягвайте капаци на шахти или боядисани линии по пътя. Ако не можете да ги избягвате, опитайте се да преминете бавно през тях.

3. Ще се почувствате като дете

Ако все пак се напръскате от някоя локва. Не се сърдете и не разваляйте настроението си, а се почувствайте като дете. Върнете се в миналото Ви и си спомнете колко забавни беше пръскането и как нарочни минавахте през локвите. Всеки го знае когато е  дете, но го забравя когато е възрастен. Карането в дъжда ви позволява да възстановите тези скъпоценни спомени от вашето детство.

4. Повишено доверие

Всички придобити умения ще ви дадат повече увереност, когато сте изправени пред дъждовни дни, както на велосипеда, така и без него. Защото, ако можете да преминете през дъждовна буря или просто дъждовен ден с непокътнати тяло и ум, вие сте готови за почти всичко.

5. Карайте внимателно

Въпреки силата и увереността, която можете да придобиете на велосипед по време на дъжд, отделете повече време за придвижване, когато вали. Изпробвайте спирачките си в началото на пътуването. Помислете за отразяващи и ярки дрехи - никога не можете да бъдете твърде видими. Дъждът намалява видимостта на колоездачите, така че е добра идея да карате със светлини в мокрото време. Идеални светлини за Вашия велосипед са фаровете и стоповете, предлагани от knog.

Преден фар Knog Blinder Arc 220

Заден стоп Knog Blinder Mob V Mr Chips

6. Погрижете се за велоспеда си след каране в дъжда

Не на последно място се погрижете за поддръжката на велосипеда Ви. Почистете веригата след мокро каране и отново нанесете масло, за да помогнете на веригата да издържи по-дълго. За поддръжка на велосипеда си може да излозвате продукти на Weldtite - обезмаслители, четки за почистване на венци, масла Weldtite или репарационни комплекти за гуми.

След това е време за горещ душ, преобличане в сухи дрехи и почивка ...

Изпуснахме ли нещо? Споделете ни Вашите съветите в коментари.

Назад към всички новини