Как да изберем зимни ръкавици за колоездене?

07.12.2022

Като дете всеки е прекарвал часове наред играейки в снега и е забелязал, че измръзването започва не от другаде, а от краката и ръцете. Същото е и при каране на велосипед през зимата. Когато температурите навън са смръзващи – ръцете Ви първи ще ги усетят. Вашите пръсти са разположени на първа линия на кормилото на велосипеда и страдат в следствие на студа, пронизващия вятър и влагата. Измръзването им може да настъпи бързо и неусетно и да затрудни използването на спирачката и командите на скоростите на велосипеда. Добрите зимни ръкавици са важна част от Вашата екипировка, ако не искате да пропуснете зимното каране. Кои са най-важните фактори, които трябва да следите при избор на зимни ръкавици.

Материя

Материята е първият фактор, който отличава зимните ръкавици от летните ръкавици с дълги пръсти. Изключително важно е през студените и влажни месеци да защитим ръцете си с ръкавици от ветро- и водо-непромокаема материя, с достатъчно дебел, но комфортен изолиращ слой, който да предпазва от външни фактори като студ и дъжд и да задържа топлината, генерирана от тялото ни. Също толкова важно е материята, от която са направени ръкавиците, да е дишаща. Едни ръкавици може да имат изключително ветро и водо-устойчиви качества и най-топлият изолиращ слой, но ако задържат влагата от неминуемото изпотяване на ръцете при продължително каране, то всички гореизброени качества губят смисъл.

Комфорт

Зимните ръкавици са истинско предизвикателство за дизайнерите. Изолиращите слоеве и водоустойчиви тъкани обикновено са тежки и обемисти, но ръкавици трябва да позволяват достатъчно мобилност на пръстите за използване на спирачките и смяна на предавките. Затова формата на ръкавиците е изключително важна, тъй като трябва да осигури необходимия комфорт.

Преди да изберем зимни ръкавици

Вече знаем какви качества да търсим в едни зимни ръкавици, но преди да направим окончателния избор трябва да вземем предвид още няколко обстоятелства. На първо място трябва да се съобразим с времето. Климатичните условия и температурите през зимата могат да варират – от снежна покривка и смръзващ студ от -15 градуса до вятър, дъжд и по-умерени температури. Друг важен фактор е колко топли са нашите ръце. Има хора чиито ръце изстиват по-бързо и те имат нужда от по-дебел изолиращ слой на ръкавиците, други с по-топли крайници могат да минат и с по-лека и тънка материя. Ако плановете Ви пък включват каране и в тъмните часове на денонощието, не пропускайте да се уверите, че сред характеристиките на ръкавиците присъстват така важните светлоотразителни елементи.

Представяме ви зимната колекция на DRAG – пълна гама от ръкавици за различни зимни условия, стилове каране и индивидуален вкус.

Drag Shield 2.2

Две думи описват най-добре зимните ръкавици Drag Shield - топли и комфортни. Ветроустойчивата и водоустойчива външна обвивка и максимална изолация са подходящи за екстремен студ и гарантират, че ръцете ви няма да усетят смръзващите температури. "Lobster" дизайнът помага на пръстите ви да останат топли, като същевременно осигурява достатъчно мобилност без да затруднява използването на спирачката и смяната на скорости!

Drag Altitude 3.1

Когато температурите навън са смръзващи, зимните осигуряват вашето спасение, ако искате да се качите на велосипеда! Иновативният им дизайн събира три от пръстите Ви заедно за още по-добър топлообмен и оставя показалецът Ви свободен, за да можете спокойно да използвате спирачката и командите на велосипеда. Светлоотразителните елементи на ръкавиците Drag Altitude 3.1 гарантират, че ще бъдете забелязвани, ако се придвижвате в по-късните часове.

Drag Combo Cover

В случай, че не можете да решите между ръкавици с „lobster” дизайн и ръкавици с отделни пръсти, представяме ви Drag Combo Cover – най-доброто от двата свята. Топли и ветроустойчиви, те са подходящи както при умерено студено време, така и при по-смръзващи температури, когато можете да извадите покривалото за допълнителна защита и да „трансформирате” ръкавиците в движение. Drag Combo Cover са идеални ръкавици в случай, че карате през внезапно променящ се терен или климатични условия. Покривалото се сгъва и прибира също толкова лесно, колкото се вади. Този утвърдил се модел ръкавици на Drag e подходящ не само за колоездене, но и за ежедневна употреба в града. Светлоотразителните елементи правят ръкавиците подходящи и за друг вид спортни активности като например джогинг, а защо не и туризъм в планината.

Drag Warm Ride

Зимата в България често предлага температури под нулата и неблагоприятни метеорологични условия. Няма проблем! Новите Drag Warm Ride са тук – ръкавици от ветроустойчива и водонепропусклива материя с мека, задържаща топлината подплата, проектирани да издържат и най-екстремното зимно каране. Силиконовите зони на пръстите осигуряват по-добър захват, а панелите на дланта с подложка от гел дават допълнителен комфорт.

Drag Road Tour

Drag Road Tour са зимни ръкавици, грижещи се за вашето удобство. Предназначени са за умерено студено време и са изработени от лека, водонепропусклива и дишаща материя. Наличието на множество светлоотразителни елемент в горната част на ръкавицата и светлоотразителната материя между пръстите правят тази ръкавица идеална за велоразходка или градско каране в тъмната част от денонощието.

Drag Warm Skin

Чували ли сте израза „Пасва като ръкавица”? Е, ръкавицата е Drag Warm Skin и наистина се усеща като втора кожа. Drag Warm Skin са направени от свръх лека, дищаща и изолираща материя, а зоните със силикон на дланта и пръстите осигуряват страхотен захват. Тези ръкавици могат да бъдат използвани самостоятелно през преходния сезон или в комбинация с други горни ръкавици при изключително студено време.

Назад към всички новини