Как да изберем раница според стила ни на колоездене?

16.01.2019

Всеки велосипедист разполага със свой предпочитан стил в колоезденето. В днешната тема ще се спрем на три от тях и ще ви предложим практични решения за съхранение на вашите вещи по най-оптималния възможен начин.

Изборът на правилната раница за типа колоездене, който практикувате, може да бъде от основополагащо значение за вашия успех и самочувствие. За щастие, от водещата немска фирма за екологично спортно оборудване –Vaude, разбират това и се отнасят с огромно внимание към своите стоки. Всяка една от тях е произведена с качествени и екологични материали. Раниците Vaude са снабдени с модерни и практични решения за съхранение на необходимите, и често – жизненоважни, екипировка и аксесоари в колоезденето. Същевременно, техният дизайн е разработен по начин, който да ви осигури удобство, увереност и защита по време на каране.

Mountain touring

Mountain touring е популярен стил, който се характеризира с големи разстояния, продължителност и неравен планински терен. Няколко неща, които всеки планински колоездач трябва да има в себе си, са каска, вода, очила, ръкавици, инструменти и аптечка.

Vaude са създали раницата Bracket Xalps 28 като превъзходно решение за всички любители на планинските трасета. Със специален органайзери свалящо се отделение за инструменти, обособена преграда за хидратираща система и държач за каска, тази мултифункционална раница е пръв приятел на всеки планински колоездач. Предвидени са и специални прегради за мини-помпа и очила, както и странични мрежести джобове. Благодарение на дишащата си и ергономична окачваща система и големия (28-литров) обем, може да побере всичко необходимо без да натоварва твърде много велосипедиста.

Enduro

Ендурото е състезателен стил в планинското колоездене, за който е важно раницата да е малка, лека и да разполага с удобна хидратираща система. В този стил отделението за каската е от съществено значение, тъй като много от ендуро карачите са със свалена каска или подбрадник по време на изкачване.

За такъв тип колоездене можем да ви препоръчаме раницата Vaude Uphill 16 LW 2016. Създадена от олекотени и екологични материали, тази раница тежи само 360 г и разполага с всичко необходимо за велосипедиста: 3 в 1 система за закачане на каска и други принадлежности, странични джобове, светлоотразителни елементи, покривало за дъжд. Вентилираните ремъци за раменете и олекотеният ремък за кръста ще ви осигурят допълнително сигурност и комфорт по време на каране.

Commuting/ Градско колоездене

Колоезденето в градска среда обичайно е свързано с придвижване до работа, университет и различни други места. Това често изисква наличие на лаптоп, органайзер, документи, светлоотразителни елементи и други ежедневни вещи за лично ползване и безопасност. В избора на раница за такъв тип колоездене обемът е от съществено значение.

Една от най-предпочитаните раници за градски условия е Vaude Omnis Bike 26. Отделението за лаптоп, практичният органайзер и джобът за телефон, разположен върху ремъците за раменете, я нареждат сред най-предпочитаните раници не само сред велосипедистите. Компактна, организирана и практична, тази раница може успешно да съпътства всеки учащ и работещ човек.

В заключение, без значение кой е вашият предпочитан тип колоездене, не подценявайте значението на надеждното оборудване. Качествената изработка и практичността на избраната от вас раница ще са определящи за комфорта ви по време на каране и успеха, с който ще се представите на финала.

Назад към всички новини