Как да изберем бюджетен планински велосипед?

20.09.2018

Всичко, което трябва да знаем преди покупката.

Тичане в парка, разходка в гората – всички активности на открито могат да бъдат страхотно преживяване, но несъмнено една от най-вълнуващите и достъпни възможности е планинското колоездене. С планинският байк можете да изминете дълги разстояния по разнообразни терени и да достигнете до невероятни места, често недостъпни за други превозни средства. Освен това, планинското колоездене е чудесен начин да предизвикате себе си и да поддържате форма.

Ако четете тази статия, вероятно вече обмисляте покупката на планински велосипед. Нека ви запознаем с няколко основни принципа, които да следвате, когато се изправите пред въпроса: „Как да избера добър, бюджетен байк?”

Първото, което трябва да знаете - добрият бюджетен планински велосипед обикновено е с твърда рамка. Велосипедите със задно окачване са характерини със сложни и скъпи системи, които изискват допълнителна поддръжка. Добрият начален клас „твърдак”, от друга страна, е семпъл и бърз, има здрава, но лека алуминиева рамка и амортисьорна вилка. И най-важното - лесен е за поддръжка, сервизиране и ъпгрейдване, така че да ви осигури дълги и приятни часове каране.

Именно тези принципи стоят зад проектирането на ZX Pro, най-добрият бюджетен планински велосипед на DRAG Bicycles. На цена от 759,00 лв. ZX Pro осигурява повече от добро съотношение между цена и възможности на велосипеда. Той е подходящ както за придвижване в града, така и за каране по планински пътеки, подходящи за начинаещи.

Технически характеристики:

Алуминиева, хидроформувана рамка

Амортисьорна вилка с метална пружина, настройка на твъррдостта и заключване

Ръчно изработени, двустенни капли

Хидравлични дискови сприрачки

Важен индикатор на добрия бюджетен маунтин байк е наличието на сменяемо „ухо”. Дерейльорът на добрия планински велосипед е монтиран с алуминиево „ухо” за рамката. „Ухото” е проектирано да се счупи при силен удар и да предотврати сериозна повреда на рамката. В този случай смяната на „ухо” е лесна и евтина и няма да се наложи да изхвърлите цялата рамка.

Освен това – DragZone предлага на своите клиенти ДОЖИВОТНА ГАРАНЦИЯ за алуминиевите рамки без задно окачване! Вижте пълните условия на гаранция ТУК!

Добрият бюджетен велосипед задължително разполага и с quick release лостове, благодарение на които лесно и без инструменти можете да свалите гумите за ремонт или подмяна. Избягвайте бюджетни байкове, чиито гуми се монтират с болтове, тъй като сервизирането им е трудно, а ъпгрейдването – почти невъзможно.

И за финал – добрият бюджетен байк трявба да бъде надежден и безопасен. Ето защо наличието на дискови спирачки отпред и отзад е задължително. В сравнение с V-образните спирачки, дисковите са по-надеждни и имат по-голяма спирачна сила.

Вече разполагате с всичко необходимо, за да направите информиран избор на най-добрия за вас бюджетен планински велосипед. Остава покупката и удоволствието от карането.

Назад към всички новини