Избрани предложения от SR Suntour

27.08.2017

Отдавна не сме хвърляли поглед към продуктите на SR Suntour, а те със сигурност претърпяха доста положително развитие в последните години, така че в момента гамата им е по-широка от всякога и включва достъпни и качествени вилки за всеки вид и стил на каране. Ще поправим този пропуск чрез настоящата статия, която е фокусирана върху няколко модела, които можем не просто да гледаме на картинка, но и да намерим на българския пазар в магазините Drag Zone.

Rux R2C2 QR 27.5"

Един от най-новите модели на SR Suntour (не като име обаче) предизвика огромен интерес при появата си, защото с него компанията заяви недвусмислено, че смята да се конкурира и с най-големите. В момента с тази двукоронна вилка карат някои от най-добрите в света, но въпреки това цената ѝ е значително по-приемлива от всеки друг пряк конкурент на пазара.

Предназначена за актуалния размер колела 27.5", Rux е със здрава и надеждна конструкция, включваща 38 мм горни тръби от алуминий 7050, две корони (като долната е куха за намаляване на теглото), магнезиеви ботуши и конусовиден стержен. Проходната ос е с диаметър 20 мм и с механизъм за демонтаж без инструменти (ексцентриков лост). Производителят не е оставил много възможности за чудене у потребителите какви спирачки са подходящи за спускане - Post Mount накрайниците са директно за 200 мм диск.

Rux използва пневматична пружина и благодарение на това теглото е под 3 кг - по-специално около 2900 грама. За контролирането на вилката се грижи хидравличен патрон за амортизация R2C2 - най-високия клас при SR Suntour с регулиране и на разгъването, и на сгъването при висока и ниска скорост. Това позволява на потребителя, при подходяща за съответния терен и стил на каране настройка, да извлече максимума от тези 200 мм ход, които предоставя вилката. 

1390.00 лв. от DragZone.bg

Durolux R2C2 27.5"

Още един топ модел, разработен и с помощта на елитни състезатели и колоездачи чрез програмата WERX. Durolux e вилка с дълга история, но още с появата си преди доста години тя зае място на върха на ценовата листа на SR Suntour, като тогава беше модел за фрийрайд. Не мислете обаче, че вилката е скъпа по общоприетите стандарти - на фона на преките си конкуренти цената ѝ е почти наполовина! Междувременно времената се промениха и в момента Durolux със своите 160 мм ход (вътрешно може да бъде увеличен до 180 мм) е позиционирана като продукт за ендуро.

Родословието обаче не е напълно забравено. Durolux е подсилена повече от обичайното, което води до малко по-високо тегло (2250 грама), но може да сте сигурни, че конструкцията ѝ е много корава и "бомбоустойчива". Най-видимият пример за това е проходната ос Q-Loc 2, която е с диаметър 20 мм (докато повечето производители в наши дни ползват 15 мм оси, за да спестят още 40-50 грама). Кованата куха корона е от алуминиева сплав от серията 6000, конусният стержен и горните тръби с диаметър 36 мм са от алуминий 7050, ботушите са от магнезиева сплав, а интересна екстра е интегрираният калник, който идва в комплект с вилката и може лесно да бъде монтиран в съответните точки.

Висококачествен детайл са и металните регулатори на патрона за амортизацията - общо 4 на брой, тъй като и тук системата R2C2 (можете да настройвате сгъването и разгъването при висока и ниска скорост). 

799.00 лв. от DragZone.bg

Още продукти от SR Suntour може да разгледате тук: https://goo.gl/LCvc5G

Назад към всички новини