iXS представя Trigger FF – най-леката каска с подбрадник на пазара

12.09.2019

Новата АМ/ендуро каска на iXS, носеща името Trigger Full Face, е един от най-интересните продукти за 2019 г. Тя се прицелва в един сегмент, който набира все по-голяма популярност, а именно – олекотените каски с подбрадник, които осигуряват повишена защита за хората, каращи АМ/ендуро байкове по технични и трудни терени в байкпарковете и извън тях.

Най-общо казано, при този тип каски има два подхода – единият е да бъдат направени със сваляща се предна част, за да може да стават по-леки и проветриви при изкачванията. iXS обаче са избрали другия път – да направят неразглобяема каска, но колкото се може по-лека и проветрива. При тегло около 600 грама за размер S/M и около 660 грама за размер M/L, Trigger FF е най-леката велосипедна каска с подбрадник на пазара, а също и една от най-проветривите, защото стъпва върху дизайна на успешния модел Trigger AM. За добрата вентилация се грижат пет големи входящи отвора, които канализират въздушната струя към 17 изходящи, така че топлият въздух и потта да бъдат ефективно отвеждани навън.

Една от основните причини iXS да направят каската неразглобяема е желанието да постигнат максимална защита при минимално тегло. Trigger FF отговаря на стандартите EN1078/ASTM/CPSC и покрива изискванията дори на дисциплината спускане. Това е постигнато чрез някои новости в конструкцията – черупката на каската е цялостно формована от EPS пяна, т.е. подбрадникът и основната част не са изработени отделно и свързани впоследствие, а са една цяла структура. Компанията е подала и заявка за патент за тази технология. Към това е добавен и вътрешен скелет, наречен X-Frame™, който увеличава фронталната устойчивост и запазва цялостта на шлема  при екстремен удар. 

Системата за притягане ErgoFit Ultra™ е удобна и компактна, по подобие на „отворените“ каски, и позволява прецизен реглаж и напасване около главата както по хоризонтал, така и по вертикал. Ремъците се закопчават под брадичката с магнитна катарама, което е изключително удобно и бързо. Попиващите влагата омекотяващи подложки  VentMesh™ играят важна роля не само за комфорта при изкачванията, но и за разпределяне на тежестта и натоварванията равномерно около черепа при спусканията. В допълнение към всичко това, двата комплекта омекотяващи подложки за челюстта /бузите, които са с различна дебелина, позволяват да приспособите Trigger FF към лица с различна форма (по-закръглени и широки  или по-тесни и издължени).

Тъй като каската е насочена и към ендуро състезатели и байкпарк карачи, тя е съвместима с маски за спускане, а козирката ѝ позволява достатъчно повдигане, за да наместите маската под нея по време на изкачванията.

Trigger FF е налична в Drag Zone в три цвята и в двата ѝ размера (S/M и M/L), а цената за българския пазар е 449 лв. 

Назад към всички новини