CST BFT 2.25 - изпробвано от MTB-BG

17.08.2022

Текст и снимки: Любомир Ботушаров

Точно в разгара на лятото стигнах до тестването на третата от четирите гуми на CST, които Drag Zone ми предоставиха за проба през този сезон. Името на модела BFT е съкращение от Big Fat Tire, което вероятно е свързано със сравнително големите и масивни грайфери на протектора (или пък просто така е хрумнало на някой в компанията производител). Във всеки случай още в самото начало споделих, че на теория тази шарка ми вдъхваше най-много доверие – може би защото е достатъчно близка като гъстота, големина и форма на бутоните до някои от любимите ми гуми. Разбира се, това не е единственият фактор за добро или лошо представяне на продукта, така че оставаше да проверя качествата ѝ в реални условия.

За начало, нека припомня набързо основните ѝ характеристики:
Размер: 29х2.25 / 57-622
Тегло: 948 грама
Цена: 59.90 лв.
Каркасът е с гъстота на плетката 60 tpi и със защита срещу спуквания, наречена EPS. Бордът е сгъваем, а протекторът е двукомпонентен. Гумата е подходяща за използване като безкамерна.

От самото начало ме беше яд, че гумата е в размер 2.25, а не 2.4. В каталога на CST фигурира и вторият размер и до края на 2022 г. той трябва да се появи и на нашия пазар, но за момента BFT е налична само с широчина 2.25, а точно за този тип шарка по-голямата версия би била съвсем на място като предна гума.

Повече за тестовете и впечатленията на Любомир Ботушаров от BFT можете да прочетете в статията, публикувана в mtb-bg.com.

Назад към всички новини