5 съвета как да поддържате велосипеда си в добро състояние през зимата

28.11.2017

Зимата е вече тук и това е времето на годината, когато може да се наложи да се погрижите за велосипеда си малко повече от обикновено. Дъждът, снегът, студът, солта и калта могат да ти причнинят трудности при каране. 

Поддръжката на велосипеда Ви може да удължи живота му. Ето нашите най-добри съвети за това как най-добре да се грижите за велосипеда си до пролетта:

1. Пазете го чист

Звучи достатъчно лесно, нали? Когато завършите замразяващото и мокро каране е много лесно да се погрижите за себе си вместо за Вашия велосипед, влизайки натопло вкъщи или под душа, докато велосипедът Ви е останал мръсен и кален отвън. Поддържането на велосипеда през зимата ще ви улесни да видите каквито и да било механични дефекти, както и да предотвратите натрупването на мръсотия върху компонентите, което в крайна сметка ще ги износи.

Отделете 5-10 минути след всяко каране, за да изтриете / измиете калта и мръсотията, които покриват велосипеда Ви. Веднъж на седмица, отделете малко повече време, за да измиете и изчистите добре колелото си. Това може да ви доведе главоболие в дадения момент, но ни се доверете, че ще ви спести много време и пари в дългосрочен план!

2. Използвайте калници

Те може да не са най-атрактивните аксесоари за велосипеди, които ще имате, но със сигурност ще бъдете благодарни за тях. Калниците ще ви защитят и ще направят зимното колоездене по-приятно за Вас. Не само Вашите колеги ще бъдат благодарни, но и Вашият велосипед!

3. Предотвратяване на спуквания

Спукванията на гуми винаги се появяват в най-лошите неочаквани времена и въпреки че са неизбежни при колоезденето, те могат да бъдат предотвратени. Редовните проверки, изпомпването на гуми и поддържането на резервен комплект за ремонт ще ви подготвят за това.

Обърнете внимание на нашите репарационни комплекти тук:

Репарационен комплект Weldtite за Fat Tires

Репарационен комплект Weldtite Universal

4. Нека да е светло

Независимо дали предпочитате студените условия на сутрешното пътуване или просто започвате да тренирате за зимата. Кратките дни и тъмните нощи означават, че е време да инвестирате в добри светлини.

Можете да разгледате нашите предложения за фарове и стопове от Knog тук: https://dragzone.bg/knog

5. Носете най-важното

По закона на Мърфи, ако ви се случи нещо лошо през уикенда, вероятно ще бъде, когато сте най-отдалечен от дома. Тогава е страхотна идея да носите аптечка със себе си.

Имате ли други съвети през зимните месеци? Бихме се радвали да ги чуем в коментарите!

Назад към всички новини