5 начина да вземете най-доброто от тренировката си по колоездене

18.12.2017

Независимо дали тренирате за удоволствие или състезание е важно, ако искате да постигнете напредък, да си поставите вашите собствени цели. Предимствата на колоезденето са безкрайни - не само повишава издръжливостта и подобрява здравето, но и може драматично да промени вашите резултати в дългосрочен план.

Независимо дали планирате да карате за първи път или просто искате да напреднете в колоезденето, разгледайте нашите 5 водещи начина как да извлечете максимума от колоезденето си по-долу.

1. Облечи се подходящо

Да бъдеш облечен подходящо за колоездене е номер едно в нашия списък. Носенето на подходящи дрехи и обувки, значително подобрява опита на велосипедистите. Това не означава, че е нужно напълно да реставрирате гардероба си с най-високата гама от дрехи, но с основните неща ще ви донесат допълнителен комфорт при справянето с педалите. Нашите най-важни аксесоари и облекла включват каска, шише за вода, водоустойчиво яке, подплатени ръкавици и обувки за колоездене. Всички подходящи аксесоари и облекла можете да намерите в магазини DragZone и онлайн на https://dragzone.bg

2. Колоездене в група

Въпреки, че може да се чувствате уверени в соло обучение, присъединяването с приятели или други велосипеди може да бъде много по-забавно, отколкото да бъдете сами. Провеждането на състезания и предизвикателства сред вашата група е чудесен начин да се стараете повече. Обучението в група ще увеличи мотивацията ви да тренирате повече под натиск, както и да ви даде възможност да изпробвате и практикувате отборна тактика за бъдещи състезания.

3. Заредете себе си

Захранвайте се с на подходящите хранителни вещества, докато тренирате. Това ще подхранва и подготвя тялото Ви да се тренира по-добре. Промяната на начина ви на хранене не само ще ви накара да се почувствате по-добре, но и ще ви даде тласък на енергия, както и ще ви позволи да се възстановите по-бързо.

4. Съхранявайте резервни части и инструменти

Бъдете готови да поправите велосипеда си по всяко време. Ако планирате да карате велосипед редовно, запазването на някои основни инстументи за велосипеди е полезно. Предлагаме да инвестирате в някой от най-важните комплекти за поддръжка на велосипеди като машина за почистване на веригата , смазка за верига, комплект за почистване на венци и репарационен комплект- ще ни благодарите по-късно!

5. Разнообразете тренировките си

Ако тренирате за състезание с приятели, може по- лесно да влезете в същата рутина, като практикувате същите техники, карате на същите разстояния и пътувате до едно и също място като тях. Опитайте понякога да смесвате тренировката си и с нови хора, маршрути и упражнения. Направите тренировъчния си план за седмицата напред - ако го напишете в тефтера си е по-вероятно да се придържате към него!

Имате ли някакви други съвети? Споделете ни ги в коментарите!

Назад към всички новини